Skupštini u Kući fudbala prisustvovalo je 29 od ukupno 32 delegata, čime su se stekli uslovi za punopravno odlučivanje i donošenje odluka na sjednici.

Za Lakića, kojem će mandat trajati do 2027. godine, glasalo je 16 delegata, dok je za njegovog protivkandidata Dragana Vujovića glasao 13 delegata.

- Imam ideje, imam viziju i ukratko ću vam ih prezentovati. Potrebna nam je bolja infrastruktura. Potrebni su nam novi tereni i stadioni. To je najveći problem našeg Udruženja. U saradnji sa lokalnom samoupravom opština na teritoriji našeg udruženja, a odnosi se na gradove Podgoricu, Nikšić, Danilovgrad i Kolašin, te novoformirane opštine Tuzi i Zeta, kao i našom krovnom Kućom fudbala, nastojaću da pronađem odgovarajuća rješenja za sve klubove. A ponajviše za one iz treće lige, kako bi se trajno riješio ovaj problem.  Jedna od mojih ideja je da, u saradnji sa Glavnim gradom i Fudbalskim savezom, krenemo u realizaciju izgradnje trening kampa u naselju Zlatica. Njegovom izgradnjom riješili bismo u velikoj mjeri problem sa odigravanjem utakmica, kako mlađih selekcija, tako i mečeva klubova koji nastupaju u okviru Lige seniora Udruženja klubova Centar. Mogu svima vama ovdje da obećam da ću raditi najbolje što znam. Da ću dati cijelog sebe da unaprijedim fudbal. Ne samo u našem Udruženju, nego i u cijeloj našoj zemlji, a vrijeme će biti najbolji sudija jesam li u tome uspio ili ne, istakao je, između ostalog, Lakić nakon izbora za predsjednika.

Izabran je i novi Izvršni odbor za mandatni period 2023-2027, koji čine predsjednik Risto Lakić i članovi Boris Bošković, Veselin Šipčić, Zoran Milašević,

Darko Mugoša, Fatos Bećiraj, Rajko Burić, Mirko Raičević i Boris Rašović.