Tokom  seminara u hotelu ,,VOCO“ u Podgorici, sudije koje će suditi utakmice Regionalne lige Centar, Kadetske lige, Pionirskih liga i utakmica Lige pjetlića, imali su testiranje poznavanja Pravila fudbalske igre i fizičke pripreme. Sve sudije su prošle ljekarske preglede.

Sudijska komisija je i ovog puta zadovoljna učinkom tokom seminara.

- Sudije sa ove liste su pokazale dobar nivo pripremljenosti i poznavanja pravila fudbalske igre. Kroz rad po grupama, u kome su učestvovale sudije i kontrolori suđenja, analizirane su situacije sa prošlosezonskih utakmica Telekom 1.CFL i 2.CFL. Na kraju grupnog rada, donijeti su zajednički zaključci u cilju ujednačavanja kriterijuma suđenja. Predavanja su upotpunili FIFA sudije Nikola Dabanović sa temom ,,Priprema za utakmicu“, Vladan Todorović sa temom ,,Ofsajd“ i instruktor Amil Gerina sa temom ,,Ruka“. Seminar je bio vrlo sadržajan, pa je kroz interakciju svih učesnika analiziran test iz PFI. Osim toga, prezentovana je tema ,,Menadžment i liderstvo“.  Realizovana je i praktična vježba na pomoćnom terenu stadiona u Lješkopolju.

Takođe, razgovor sa sudijama obavili su i predsjednici Takmičarske i Disciplinske komisije, zajedno sa rukovodstvom Udruženja klubova FSCG - Centar.