Tokom trodnevnog seminara u hotelu ,,VOCO“ u Podgorici, sudije koje će suditi utakmice Regionalne lige Centar, Kadetske lige, Pionirskih liga i utakmice Lige pjetlića 2009, imali su testiranje poznavanja Pravila fudbalske igre i fizičke pripreme.

Sudijska komisija je zadovoljna učinkom tokom seminara i ocijenila je da sudije sa ove liste posjeduju ogroman potencijal.

- Sudije sa ove liste su pokazale dobar nivo pripremljenosti, posebno u domenu fizičke spreme, naročito ako se uporede rezultati iz prethodnih godina, gdje imamo sve bolje rezultate. Pored fizičke pripremljenosti, testirano je i teoretsko poznavanje Pravila igre i rezultati ovog testiranja su zadovoljavajući. Kroz rad po grupama, u kome su učestvovale sudije i kontrolori suđenja, analizirane su situacije sa utakmica Telekom 1.CFL i 2.CFL. Takođe, urađena je analiza određenih situacija sa utakmica Regionalne lige Centar. Na kraju analize donijeti su zajednički zaključci u cilju ujednačavanja kriterijuma suđenja, sa akcentom na bitne odluke. Predavanja su upotpunili FIFA sudija Miloš Bošković sa temom ,,Menadzment u prekidu igre“ i Amil Gerina sa temama ,,Igra rukom“ i ,,Ofsajd“. Smatramo da ova lista posjeduje kvalitet i da spremni ulaze u nastavak sezone, naročito ako se izme u obzir nikad neizvjesnije takmičenje u Regionalnoj ligi Centar, gdje se nekoliko ekipa ravnopravno bori za ulazak u viši rang, saopšteno je iz Sudijske komisije Udruženja klubova FSCG - Centar.